Beke Balázs, a Hedge Hair fodrásza tavaly nevezett az OSiS+ Made to Create versenyre férfi kategóriában, pályamunkájával azonnal meg is nyerte a hazai versenyt. A nemzetközi döntő 2017. május 9-én volt Barcelonaban, ahová Balázs is meghívást kapott és ahonnan nemzetközi győztesként térhetett haza. Vele beszélgettünk.


Milyen érzés volt, mikor megláttad, hogy a te fotód marad a kivetítőn és te nyerted a versenyt?

Ezt az érzést szavakban elmondani nehéz, ezt át kell élni. Hihetetlenül boldog voltam, amikor megállt Márk modellem szigorú tekintete a monitoron – s ebből kiderült, a mi munkánk nyert. Néztem jobbra és balra, mindenki örült és a legjobb, hogy nekem örült. Ezt abban a percben még nem dolgoztam fel igazán, csak elöntött a teli mosoly és a boldogság. Ez a pillanat örökre megmarad az emlékkönyvtáramban, sosem fogom elfelejteni azt pacsit, amit Kompos Tomi dobott, amikor lejöttem a színpadról. Ezután pedig, hatalmas ünneplésbe kezdett a magyar csapat.

Elnézve a többi induló munkáját: szerinted mennyire volt erős a mezőny?

A vetélytársaim igazán színes palettával indultak a versenyen, jelen esetben nem nevezném őket ellenfeleknek, ugyanis az összes munkában volt valami inspiráló. Kiemelném az ukrán Igor Gudkov-ot, akinek a munkája kimondottan tetszett és látszott, hogy sok energiát tett bele ő is. Gratulálok neki ehhez a munkához, világszínvonalú képekkel indult. De bíztunk nagyon az első helyezésben, csapatom füttyel és tapssal ünnepelte a munkámat.

Milyen hangulatú volt a barcelonai út és milyen volt a díjátadó?

A barcelonai út nagyon feltöltött minket, eleve az, hogy elkisért két jó barátom: Kompos Tomi és Balogh Tomi, mi aztán élveztük Barcelonát. Igaz három nap volt, de a fiúkkal annyi mindent csináltunk és bejártunk, hogy nap végén elég volt feldolgozni a sok élményt. Várost néztünk, csavarogtunk, finomakat ettünk, de a jól megérdemelt tengerparti siesta sem maradhatott el. Szuper hotelben voltunk, illetve sok kiváló programmal várt minket a Schwarzkopf Professional csapata, láttuk az idei év Essential Looks kollekcióját Alexander Kiryliuk előadásában. A hab a tortán mindenképp a díjátadó gála volt, a Nagy Gatsby elnevezésű klubban, ahol a régi idők Gatsby hangulat várt minket, szólt a jazz, fogyott az alkohol és nem utolsó sorban a kacér öltözetben táncoló hölgyek sem maradhattak el. Egyszóval fergeteges volt. Mindenképp meg szeretném említeni Richard Ashforth nevét, aki egy kreatív show-val érkezett a színpadra. Ezt én úgy fogtam fel, hogy a nyertesek előtt elhúzta a mézesmadzagot a tudásával.

beke balazs osis made to create verseny nyertes

Hogyan készültél a versenyre?

A versenyre való felkészülésben a barátok és vendégek segítettek a legtöbbet a majd’ minden napos 10-12 óra tömény szakmázással. Ez idő alatt szinte mindent csinálhattam, hiszen a vendégeim bíznak a kezeimben, gyakoroltam rajtuk folyton. Szeretek mindig valami kreatív újdonsággal előrukkolni. Eleinte néhányan lefagyott arccal nézték, hogy mégis mi fog ebből megszületni, de a finish-nél mindenki megnyugodott. Hétköznapi formák, klasszikus vonalak, és akik nyitottabbak voltak, azoknak nem átlagos kifutó hajat készítettem. Inspirációként folyamatosan a fotómegosztó portálakat néztem.

Mit szeretsz igazán a barber vonalban?

Ezt a vonalat a Hedge Hair Akadémián kezdtem el. Tanuló koromban sokat segített ebben Kaszás Krisztián és Balogh Tomi kollegám, akiktől rengeteget tanultam. Mindig motivált voltam és szerettem volna egyre jobb és jobb lenni.

Várod már a SACO továbbképzését? Ismered/szereted a munkájukat?

Hogy várom-e??? :) Egy fanatikustól ilyet kérdezni... Természetesen nagyon várom már, hogy a SACO csapatával dolgozzak együtt, imádom a munkájukat, kevés kreatívabb társaság van rajtuk kívül a szakmában. De ez saját vélemény.

Szöveg és képek: Schwarzkopf Professional