„A százéves rutin az, ami segített.” – Fátrai Krisztina fodrászmester ezt nyilatkozta a múlt heti, Romániában, 360 fodrász előtt tartott ad hoc kontybemutatóról és kétnapos alkalmi frizura szemináriumról, ahová egy neves kontymester helyett kellett beugrania. A vele készített interjúból az is kiderül, milyen volt a show. 

  „Létrehozni egy show-t, amin előtte egy percet sem dolgoztál, nem kis kihívás...” – mondta Fátrai Krisztina a múlt heti kontybemutatóról, majd elmesélte a teljes történetet: „Az egész egy telefonhívással kezdődött. Havasi Krisztián, a Schwarzkopf Professional country managere elmondta: a romániai Schwarzkopf Professional bemutatón, a Gala Eternal Beauty-n nem tud megjelenni a sztárfellépő és meg kell menteni a show-t. A megmentő pedig lehetnék én. A válaszadásra összesen fél órám maradt.”

Indulás a kontyshow-ra

Krisztinának az izgulásra sem maradt túl sok ideje, hiszen azonnal el kellett indulnia Brassóba, fodrászbemutatót tartani a romániai Schwarzkopf Professional kiemelt fodrászpartnereinek. „Indulás előtt még berohantam az üzletbe, összepakoltam a szerszámokat, kellékeket, belemarkoltam a CD gyűjteményembe, magamhoz vettem a naptáram és elindultunk. Az autóból hívtam fel a vendégeket, hogy lemondjam a kedd és szerdai időpontokat. Szerencsére mindenki megértette a döntésemet.”

Pár óra alatt összeállítani a kontyshow-t

Az útra Fátrai Krisztinát párja is elkísérte. „Szombaton éjjel érkeztünk Brassóba és vasárnap volt a show. Még az autóban másodpercre pontosan összeállítottam a zenéket, így vasárnap reggel kész forgatókönyvet kaptak tőlem a technikusok. Vasárnap reggel 7-kor találkoztam a modellekkel. Kiválogattam a ruhákat, megbeszéltem a sminkesekkel a koncepciót, a modelleknek betanítottuk a koreográfiát, majd elkezdtem készíteni a hajakat az esti bemutatóhoz. Összesen tíz modellem volt: 5 alkalmi és 5 extravagáns. Nagyon nagy kihívás volt, de sikerült megcsinálni. A százéves rutin volt az, ami segített ebben. Másnap reggel kezdődött a kétnapos kontyszeminárium 25 fővel. Babafejen dolgoztunk, lépésről-lépésre haladtunk.”

„Nem volt egyszerű, gondolhatjátok. Kiállni az elé a közönség elé, ami alapvetően egy másik fodrász miatt jött el és helyette engem kapott. De megoldottam. Ráadásul a sikeres háromnapos képzés után Tanka Zsolttal, az Eternal Beauty tulajdonosával egy további együttműködés lehetőségéről beszélgettünk az új bukaresti akadémiájuk kapcsán.”

Külön köszönet a sok segítségért Bogdán Biholarnak, Barna Ákosnak, Borsi Tündének, Ninu Lezeunak, Avram Alexandrának, Bonchis Steliannak, Holt Andreinek, Tanka Zsoltnak és a teljes stábnak. Öröm volt egy ilyen mosolygós, jókedvű és profi csapatnak a része lenni, együtt dolgozni.”

Kontyszeminárium Budapesten

Tanuld meg Fátrai Krisztinártól a kontykészítés minden fortélyát. Jelentkezz soron következő képzésére. Részleteket és jelentkezés ezen az oldalon. Kattints! 

fatrai kontyshow 2017 romania.1 

fatrai kontyshow 2017 romania.2

fatrai kontyshow 2017 romania.3

fatrai kontyshow 2017 romania

Ha tetszett az interjú, köszönjük ha Te is megosztod!