Egy egyszerű elgondolásból jól működő üzlet. Madách Gabriella és Rusznyák Csaba, a Color & Cut Hajszalonok tulajdonosai öt éve gondoltak egyet és elindították vállalkozásukat: létrehozták első szépségszalonjukat. Most ott tartanak, hogy három jól működő üzletük mellett további szalonok és egy fodrász akadémia nyitását fontolgatják. Legutóbb a SzalonSkicc műsorban láthattuk őket, de mi arra is kíváncsiak voltunk, ami nem fért bele a 22:35 perces műsoridőbe. Velük készített interjúnkat itt olvashatjátok.

A ti történetetek kicsit eltér a többitől: az építési folyamatban nem vetettetek részt, hanem hazatérve a nyaralásból, szalonvezetőtök, Soós Eleonóra lepett meg a kész szalonnal. Hogy tetszik az üzlet? Madách Gabriella: Nagyon tetszik, de ez gondolom látszott is a felvételen. Fantasztikus érzés volt belépni a kész szalonban, amit előtte papíron annyit tervezgettünk. Mindig Csabi álmodja meg a szalonokat, remek ízlése van és tudja mitől lesz praktikus és egyben esztétikus is egy üzlet, mind a fodrászok, mind a vendégek számára. Az pedig, hogy egy álomból egyszer csak valóság lesz, az utolérhetetlen érzés! A gyereksarok és a gyerekhajvágó szék különösen tetszett, mindkét fiunk teljesen odavan érte.

Ez nem az első szalonotok. Merre található a többi üzlet? M.G.: Lassan öt éve, hogy megnyitottuk Budapest belvárosában, a Corvin negyedtől öt percre a József krt. 67. szám alatt a Frufru Szépségszalont. Itt a fodrászaton kívül műkörmös és kozmetikus is várja a szépülni vágyókat, illetve fodrász és kozmetikus gyakorlati képzőhely is vagyunk. A második szalonunk Székesfehérváron, az Auchan üzletsorán található. Itt kezdtünk együtt dolgozni Soós Eleonórával, akivel tényleg nagyon jó kapcsolatunk alakult ki.

 A frissen megnyitott szalon legmenőbb kiegészítője a versenyautó formájú gyerekszék.

Hogyan kerültetek a szépségipar sajátos szegmensébe?

Rusznyák Csaba: Sokáig dolgoztam egy amerikai multinacionális cég kelet-közép európai központjában vezetőként. Éreztem, hogy új kihívásra van szükségem, szeretném kipróbálni magamat. Az akkori fodrászommal kezdtünk beszélgetni, és felmerült bennem, hogy fodrászatot szeretnék nyitni. Egy férfinak mindig jó olyan környezetben mozogni, ahol sok szép hölgy veszi körül, én sem vagyok másként ezzel. Mivel Gabi akkor már évek óta sikeres saját vállalkozást vezetett, segített beindítani a céget és megalapozni a stabil működést. Együtt ütőképes csapat vagyunk és bár az elején voltak olyan dolgok, amikre nem számítottunk, folyamatos tanulással és odafigyeléssel sikerült elérnünk azt, ahol most tartunk.

Mit szerettek legjobban ebben az iparágban?

R.Cs.: Imádjuk a kihívásokat! Mivel maximalisták vagyunk, itt is azt valljuk, hogy fejlődni kell, tanulni, és nyitottan állni az új lehetőségekhez. Ebben találtunk nagyon jó partnerre a Schwarzkopf Professional magyarországi csapatában. Havasi Krisztián country managerrel, már az első találkozáson sikerült megtalálni a közös hangot. Ennek lett aztán a végkicsengése, hogy a Frufru Szépségszalon három év független működés után Schwarzkopf Professional referenciaszalon és márkaszaküzlet lett és egy évvel később megszületett a Color & Cut Hajszalonok országos hálózata is. A két vidéki helyszín után jelenleg a hálózat első budapesti üzletének és egy fodrászakadémiának a megnyitásán dolgozunk, amiről csak annyit tudunk elárulni, hogy nyár elején leszünk készen és hatalmas meglepetés lesz a helyszín.

Milyen kollégákkal (fodrászokkal, szalonvezetőkkel) dolgoztok együtt? M.G.: Nagyon szeretjük a kollégáinkat. Mindenhol csapatban gondolkodunk. Természetesen a fodrászok egyéni teljesítményét és eredményeit nem szeretnénk elvenni, vagy csorbítani, de azt látjuk, hogy a mi támogatásunkkal fejlődnek és ez meglátszik a vendégkörük fejlődésén is. Minden fodrászunk elvégezte az Essential Skills Cut hathetes hajvágó tanfolyamát és jelenleg is részt vesznek az IGORA Royal Master képzésen, hogy a legszebb hajszíneket készíthessék el szalonjainkban. Ahogyan említettem is, ezeket az oktatásokat mi tartottuk fontosnak, így mi is fizetjük őket a fodrászainknak. Látjuk az eredményeken, hogy megéri befektetni a szakmai tudásba és abba, hogy gondosan járjunk el, amikor felveszünk valakit. Mindig kikérjük a többiek véleményét egy-egy új ember érkezésénél, és kijelenthetem, hogy bármelyik szalont is nézzük a három közül, szuper csapataink vannak! Köszönet jár érte az ügyes üzletvezetőinknek is, akik nélkül a napi működés elképzelhetetlen lenne. Szőllősy Erika vezeti a budapesti Frufru Szépségszalont, Jeneiné Soós Eleonóra a székesfehérvári, Kiszely Máté pedig a törökbálinti Color&Cut Hajszalont.

szalonskicc color and cut hajszalonok schwarzkopf professional

Az első vendég a kis Ariel, a második pedig Leo. Gabi és Csaba kisfiai imádják az új gyerekszéket.

Van-e esetleg szabad pozíció fodrászok számára most üzletetekben?

M.G.: A székesfehérvári Color & Cut Hajszalon vendégköre annyira megugrott, hogy jelenleg is van nyitott pozíció, a mostani a fodrászok nem győzik kiszolgálni a vendégeket. Fájó szívvel küldik el a vendégeket, mert nincsenek elegen. Szeretettel várjuk ide fodrászok jelentkezését!

Color & Cut szalonjaitoknak mi a fő koncepciója?

R.Cs.: A Color & Cut Hajszalonokban az árak mindenki számára megfizethetők, viszont a felhasznált anyagok és a kiszolgálás minősége első osztályú. Schwarzkopf Professional és Indola termékekkel dolgozunk. Egy olyan fodrászati láncot hoztunk létre, ahol a jó árak, jó minőséggel találkoznak. A fodrászok állandóan képzéseken vesznek részt a budapesti ASK Akadémián, ahol mindig megkapják a legújabb trendkövető és innovatív alapanyagokat és technikai oktatásokat. Az üzletekben Schwarzkopf Professional otthoni hajápolási termékeket is forgalmazunk, így a szalonkezelést követően fodrászaink személyre szabott otthoni hajápoló csomagot is ajánlanak vendégeinknek.

Úgy tudom, hátrányos helyzetű gyerekeknek is segítetek rendszeresen. Milyen akció keretében? 

M.G.: Igen, nálunk a legfiatalabb generáció is kiemelt figyelmet kap. Egyrészt a szalonokban a kiszolgálás során, másrészt gyermekotthonokat támogatunk. Olyan gyerekek érkeznek hozzánk minden hónapban, akiket a szüleik állami gondozásba adtak és sajnos kevés figyelem jut rájuk. Ők főleg a „társadalom peremén” élnek és akkor sem jutnának el fodrászhoz, ha a szüleik nevelnék őket. Ez így elsőre nem tűnik akkora problémának, mint amit ez igazából szimbolizál. Ezek a 6-18 éves gyerekek serdülők. Tehát éppen azok, akiknek az önértékelésük és a személyiségük ebben a korban oly mértékben sérülhet, ami után nagyon nehezen találják helyüket a való világban. Mi azt tűztük ki célként, hogy rendszeresen gondoskodni próbálunk róluk, megteremtjük számukra azt a miliőt, amiben kicsit belekóstolhatnak egy „normális” családban felnövő gyerek életébe, pl. azáltal, hogy eljönnek hozzánk a szalonokba és részük van egy kis extra odafigyelésben. Karácsonyra pedig mindannyian névre szóló, személyre szabott ajándékot kaptak a vendégeink gyűjtésének köszönhetően! Érezzük, hogy az emberek is szívesen segítenek, de nincs energiájuk ezt megszervezni, utánajárni. Mi ezt tesszük és állítom, fantasztikus érzés, amikor a hálás kis tekintetek néznek vissza a tükörből!

Elégedettek vagytok a SzalonSkicc csapatával?

M.G.: Maximálisan. A vendégeknek is nagyon tetszett a műsor, sőt, ennek hatására többen betértek már hozzánk egy hajvágásra és hajfestésre is. A legjobban a gyereksarok tetszik a kicsiknek. A Color & Cut Hajszalonról készített SzalonSkicc műsort ide kattintva tudod visszanézni.

Következő adás: 2017. február 21. 10:55 (VIASAT3)

Szöveg: Hansági Dorka, Fodraszinfo.com

Képek: Color&Cut Facebook

Ha tetszett az interjú, köszönjük a Like-ot és megosztást. ;)