Aki a Schwarzkopf Professional Trendbemutatóit figyelemmel követi, annak Gyökeres Péter, azaz Pyé Rasin neve már ismerős lehet. Pyé Milos Miskovic mellett tanult és segített több bemutatón, fellépésen és kollekció elkészítésében a fodrászmesternek. Most új szalonja kapcsán beszélgettünk vele.

Fodrásztanulóként milyen céljaid voltak és ezekből miket valósítottál meg?

Érdekes, nekem már tanulóként is pontos elképzelésem volt arról, mit és hogyan szeretnék elérni a szakmában. Mikor az iskolát elkezdtem, az elsődleges célom a papírok megszerzése után a saját vállalkozás beindítása volt, majd saját szalonom megnyitása. Szerencsésen alakult a karrierem, már a vizsga előtt fél évvel egy 12. kerületi szalonban dolgoztam. Zsenge fodrászként rengeteget tanultam ott: megtapasztaltam, milyen emberekkel foglalkozni, kollégákkal együttműködni és beleláttam abba is, hogyan működik egy szalon. Előtte a kereskedelemben dolgoztam, így minden teljesen új volt nekem. Miután a szakmunkásvizsgát letettem, szerettem volna egy olyan fodrász mellett elhelyezkedni, akitől sokat tanulhatok.

És ekkor kerültél Milos Miskovic mellé?

Igen. Bár a szakmunkásvizsga erős alapot ad ahhoz, hogy elindulj a pályán, a továbbképzés elengedhetetlen. Milos mellett három évet töltöttem, rengeteget tanultam tőle a fodrászatról, szakmaiságról, szakmai alázatról, a vendégekkel való foglalkozásról, a szalon működéséről és vendégcentrikusságról. Milos a példaképem, aki úgy adta át nekem a szakmai tudnivalókat és az élethez való hozzáállást, amiből én összegyúrhattam magam. A tanulás az soha nem állhat meg.

pye rasin szalon shwarzkopf professional.jpg25

Mi a következő lépés?

Ez a munkatársakkal kapcsolatos. Egy olyan csapatot szeretnék, ami egy kis család. Jelenleg hárman dolgozunk a szalonban. Szolnoki Réka szakmájára nagyon alázatos, szépen, letisztultan dolgozik. Kun Renátó pedig jelenleg technikusként van nálunk, ő is nagyon szépen dolgozik, segít mindenben, amiben csak tud.

Hogyan alakítottad ki a szalon enteriőrjét?

Mire megtaláltam ezt a helyet, vagy 50-70 helységet és lakást is megnéztem a belvárosban. Néhány dologban kompromisszumot kellett kötnöm, de teljesen beleszerettem a szalonba. Stílusában egy melegebb, modernebb, letisztult vonalú szalont szerettem volna létrehozni. Célom volt egy olyan szalon létrehozása, amiben a vendégek azt érzik, hogy ez az ő birodalmuk is, maximálisan értük vagyunk. Még lesz egy utazásom jövő tavasszal Thaiföldre, ahonnan hozok néhány kiegészítőt, hogy még otthonosabbá tegyem a szalont.

pye rasin szalon shwarzkopf professional.jpg19

Mikor érezted először, hogy „megérkeztél”?

Érdekes, de még nem nagyon fogtam fel, hogy van egy saját szalonom. Habár volt már egy pillanat, az a bizonyos „megérkezés”. Éppen a karácsonyi csöppnyi dekorációt raktam ki, mikor rápillantottam Réka kolléganőm arcára, aki rám mosolygott. Ekkor egy nagyon jó érzés kapott el.

És van még időpontod karácsony előtt?

Karácsony előtt már egyáltalán nincs szabad időpontunk az üzletben. 30-án van még egy szabad helyem, az is férfi hajvágásra. De lehet, hogy akkor inkább levegőt fogok venni. (nevet) Nagyon nagy a pörgés hála Isten. A szalonunk jó híre szájról-szájra terjed, amihez természetesen a social media jelenlétünk is szükséges.

pye rasin szalon shwarzkopf professional.jpg16

pye rasin szalon shwarzkopf professional.jpg17

pye rasin szalon shwarzkopf professional

pye rasin szalon shwarzkopf professional.jpg20

Ha tetszett az interjú, köszönjük a megosztást és Like-ot! :) 

A szalon Facebook oldalát itt találod