„Rózsa Erzsébet fodrászmester, a Schwarzkopf Professional partner oktatójának 2014-es bemutatójában a nőiesség dominált – most sem lesz ez másként, idén is a kifinomultság és elegancia játssza a főszerepet. A show-ban megjelenő hölgyek végtelenül nőiesek és dekoratívak.” – írtuk a beharangozóban, majd a fodrászmester ezt megspékelve egy olyan extra produkciót állított színpadra, amire senki sem számított. Rózsa Erzsébettel beszélgettünk.

 

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 224

Sophia Loren Zoo Be Zoo Be Zoo nagysikerű slágere egy nagyon kedves hangulatot teremtett: csodaszép hölgyek, luxus ruhaköltemények, minden teljesen „Rózsa Erzsikés” volt. Majd jött a váltás. Mi volt az?

Igen, a show eleje úgy kezdődött, mint minden fellépésem, ahol elvarázsol a szépség és amiben célom a nőiesség bemutatása, a hölgyek csodássá tétele. A ruhákat Náray Tamás barátom tervezte, a sminkeket pedig kislányom, Odorán Kinga készítette. Tökéletes volt az összhang. Aztán feljött a színpadra egy talpig piros ruhás „nő”, aki megőrült a színpadon. Ő volt Sanyi: jóbarátom Kurucz Sándor koreográfus, táncos, aki csak az én kedvemért elvállalta, hogy eljátssza a nőt és meg is borotválkozik a bemutató reggelén. Őt egyébként már láthattuk Kulka János Swing című filmjében is egy hölgy szerepében, amiben annyira jól mozgott és énekelt, hogy rögtön tudtam, jó választás.

Sanyi hogyhogy nem énekelt bemutatódban?

Úgy volt, hogy ő énekli a Zoo Be Zoo Be Zoo-t, csak a show előtt annyira megbetegedett, hogy nem tudott volna énekelni. Így annak is örültünk, hogy a fellépést el tudta vállalni. Persze az lett volna a tökéletes, ha ő énekli a számot, de szerintem így is nagyon jól sikerült a show, az alapkoncepció megvolt. Akárcsak Sophia Loren számának klipjében, Sanyi a sértődött hölgyet játszotta, akit nem kért fel táncolni szíve választottja.

Mi inspirálta a hölgyek frizuráit?

Hatalmas nagy csodálója vagyok Patrick Cameron munkáinak: az ő kollekciói inspiráltak. Volt Marcell-hullám, fonott Marcell és többfajta hajépítés is. Patrick munkái mindig elindítanak bennem egy gondolatot: egy elemet használok tőle, a többit a modell stílusa inspirálja. Én a göndör tour-ban léptem fel, csupán annyi kikötés volt, hogy göndör hajakat kellett készítenem. Az volt a célom, hogy minél változatosabban mutassam be a göndör alkalmi frizurákat. Direkt olyan modelleket választottam, akik haja eltérő hosszúságú: voltak rövid, középhosszú és hosszú hajú lányok is. A frizurák készítéséhez az OSiS+ újdonságait használtam. Kedvencem a Dust it mattító, volumennövelő por, amivel a frizuráknak tartást adtam, emellett nagyon szeretem a Curl Honey göndörítő krém, illetve a Bouncy Curl göndörítő olaj-gél hatását, amikkel a göndörség csodaszépen fokozható.

Milyen visszajelzéseket kaptál a show-val kapcsolatban?

Mind nagyon kedvesek, aranyosak voltak, kollégáimtól csak pozitív visszajelzést kaptam. Egy fodrász volt, aki azt mondta, hogy a zenét nem értette, mert az nem volt „Erzsikés”. Ezúttal valami mást szerettünk volna, egy kis pluszt az eddigiekhez képest: ezek szerint sikerült is. Köszönetet szeretnék mondani kolléganőmnek, Kiss Adriennek és mindenkinek, aki részt vett a show elkészítésében és előkészítésében: a Lime Creative és a Schwarzkopf Professional támogatásának.

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 227

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 229

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 230

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 232

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 235

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 237

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 239

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 242

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 243

Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2016 244

 

Tetszett az interjú? Köszönjük, ha nyomsz egy Like-ot!