Vajon, mitől igazán jó egy fodrászszalon? Melyek azok az elemek, amelyek a szolgáltatásait, megítélését és árait megszabják? Schwartz Éva fodrászmester összegyűjtött néhány alapvető szempontot, melyek segítenek profi fodrászt és megbízható szalont választani. 

schwarzkopf professional fodraszszalon megitelese

Professzionális termékek használata – márkahűség

A fodrász munkájának igényességét, annak minőségét nagyban meghatározza az anyaghasználat is. Nem mindegy például az, hogy a szalonba belépve mindenféle termék fogad minket, vagy egységes összképet látunk és akár egy olyan termékállványt is, melyen otthoni használatra szánt professzionális termékeket találunk. A Schwarzkopf Professional például egy olyan világmárka, mely igazi minőséget ígér. A „fekete fejet” látva biztosak lehetünk abban, hogy a szalon dolgozói minőségi termékeket használnak és valószínűleg a legújabb trendvágásokat és festéseket kapjuk; a fodrászok képzettsége garantált.

Ki kicsoda a szalonban?

A mai fodrászatokban már sok helyen megkülönböztetik a fodrászokat végzettségük alapján. Egy szalonban együtt dolgozik a fodrász, a top fodrász, a vezető fodrász, a technikus és a fodrászmester is. Ezek mind olyan címek, amik a szakmában eltöltött évek számától sokszor függetlenek; elnyerésük egyedül a képzéstől és a specializálódástól függ. Bejelentkezéskor érdemes informálódni arról is, milyen különbségekre számíthatunk, eszerint választva ki fodrászunkat.

Továbbképzések

Divatszakmáról lévén szó, az önképzés létfontosságú, az új trendekkel lépést kell tartani a szakembernek. Mind a festésben, mind a hajvágásban időről-időre megjelennek az új technikák, amiket – nincs mese, – ismerni kell. Érdemes fodrászodat is megkérdezni, milyen továbbképzéseken, bemutatókon szokott részt venni, honnan inspirálódik mindennapi munkája során. A Schwarzkopf Professional márka például majd’ minden nap tart továbbképzést az ASK Akadémián, ahol a hajfestések és hajvágások mellett a legújabb alkalmi frizura divat is megismerhető és elsajátítható. 

schwarzkopf professional fodraszszalon megitelese.2

Minőségi eszközök

Egy önmagára és munkájára igényes fodrász nem csak professzionális hajszínváltoztató, hajápoló és styling termékekkel, hanem professzionális eszközökkel is dolgozik. A minőségi hajvágóolló mellett bizony az is nagyon fontos, hogy a kefék, fésűk, elektronikai cikkek (hajszárító, hajsütővas, hajvasaló, borotva... stb.), sőt, még a csipeszek is professzionálisak legyenek, amiket rendszeresen karbantart és fertőtlenít a fodrász. A napi 8-10 órás munkát és a végeredményt a minőségi eszközök is megkönnyítik, figyeld meg ezt is.

A Schwarzkopf Professional szalonlistát itt találod!

Szöveg: Schwartz Éva és Csejtei Orsolya (HelloBella)

Ha tetszett a cikk, köszönjük a megosztást!