Az Elysian kapott első ízben lehetőséget arra, hogy megtervezze a Schwarzkopf Professional 120 éves évfordulója ihlette egyedi tervezésű póló kollekcióját.

Boglarka

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy a divattervezői pályát választod?

Gyerekkori álom vált ezzel valóra. Kislánykorom óta rajzolok és készítek ruhákat. Először a babáimnak, aztán magamnak, s most már másoknak is. Szeretem látni az örömöt a nők arcán, amikor belebújnak a ruhájukba és a kép, amit látnak, előcsalogatja belőlük a Nőt.

Hogyan indult a tervezői karriered, milyen sikereket értél el a szakmádban?

Azt mondhatom, hogy későn indult a karrierem, mert eredetileg közgazdászként végeztem és a versenyszférában eltöltött rövid időszakot követően 10 évig az államigazgatásban dolgoztam, ahol nemzetközi kapcsolatokkal foglalkoztam. 

Egy párizsi utazás során láttam meg egy gyönyörű fehér ruhát egy kirakatban, ami rabul ejtett. Csak álltam és azt kívántam, bárcsak nekem is lehetne egyszer egy ilyen szép üzletem egy ilyen szép fehér ruhával a kirakatában. Hazajöttem és elhatároztam, hogy visszaülök az iskolapadba és kitanulom ezt a mesterséget. 2013- ban diplomáztam. 

Másodéves koromban elindultam a nagymúltú német fehérneműgyártó cég, a Triumph nemzetközi tervezői pályázatán, ahol a budapesti döntőt követően én képviselhetem Magyarországot a nemzetközi döntőn. A szakmai zsűri végül az én pályamunkámat tartotta a legjobbnak, ami óriási lehetőséget jelentett számomra kezdő tervezőként. A cég számára tervezett kollekció 2012 őszén került be az üzletekbe világszerte, ami elindította a karrierem és amiért azóta is nagyon hálás vagyok. 2015- ben az év divattervezőjének választottak a Glamour Magazin Women of The Year Gáláján. 

Mi vagy ki inspirált leginkább a divattervezésben?

A legnagyobb példaképem Cristòbal Balenciaga. Mikor Londonban megnéztem az életmű kiállítását, annyira meghatódtam, amikor láttam, hány tervező tekinti a szakma mesterének, mennyire hat ránk mind a mai napig. Csodásan bánt a formákkal és a kelmékkel, úgy ahogy egy építész bánik az anyaggal.

Inspiráció pedig bármi lehet: egy szép természeti forma, film, műalkotás, épület vagy egy személy, aki valamiért fontos nekünk. Mindegyikre volt már példa az Elysian történetében.

Mi a leginkább meghatározó a munkádban, milyen irányvonalat követsz?

Az a célom, hogy az Elysian közvetítse azokat az értékeket, amikben hiszek. Maga a név is ezt szolgálja. Az elysian szó egy francia melléknév, melynek jelentése, szép, tökéletes, békés. Az Elysian nő egyszerre törékeny és erős, szelíd és szabad.

A vásárlóim 25 év feletti dolgozó nők, az üzleti életben vagy művészeti ágakban tevékenykednek, gyakran már édesanyák. Olyan nők, akik szeretnének nőiesen öltözködni, szeretik a letisztult vonalakat es igényesek az anyagok és a kivitelezés minőségére.

Bodis boglarka werkfoto

Mire vagy a legbüszkébb?

A családomra. Nagyon támogató családban, a Balaton partján nőttem fel, ami egy gyerek számára igazi ajándék. A kisfiammal és a férjemmel nagyon erős szeretet-szövetségben élünk, ami nagyon sokat segít nekem a munkámban is. 

A Schwarzkopf Professional-al történő együttműködés során milyen lépések vezettek a póló megalkotásáig, a legjobb szín és minta megtalálásához?

Nekem a Schwarzkopf Professional már nem volt idegen, hiszen a Közgáz Egyetem elvégzése után dolgoztam a cég marketing csapatában. 18 éve vagyok a márka hűséges használója és 18 éve járok ugyanahhoz a fodrászhoz a Schwarzkopf Professional családjából. Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy tervezhessek Nektek pólót és fodrászkimonót. A cég ikonikus logóját jelenítettem meg finom kézi rajzzal a hajszálakat imitálva , amely kalligrafikus módon folytatódik a cég mottójában. Mivel a Schwarzkopf Professional most ünnepli fennállásának 120. évfordulóját, ezt is szerettem volna megjeleníteni a grafikában.

Mik voltak a szempontok a pólók és a fodrászkimonók gyártásánál?

Mindkét termék kiválasztásánál szorosan együttműködtem a cég munkatársaival, figyelembe véve a szakmai igényeket. Finom alapanyagból készülő, csinos fazonú, V kivágású pólót kerestünk, a kimonónál pedig az elegancia és könnyedség és praktikum voltak a fő szempontok.

Hány db pólót terveztél a Schwarzkopf Professional részére?

Többféle grafikai tervet készítettem, amiből aztán egy került kiválasztásra. 1000 db készült belőle.

Mik a jövőbeni terveid, mit szeretnél még elérni az életben?

A munkámban szeretném az Elysiant tovább építeni, fejleszteni, megerősíteni az üzleti koncepciót. Ez a munka folyamatos megújulás és tanulás. 

Magánéletemben pedig szeretnék minél többet látni a világból. Nekem az utazás a legnagyobb ajándék, ahol feltöltődöm, inspirálódom. 

Végezetül szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy együttműködhettem Veletek. Bízom benne, hogy szeretni fogjátok a pólókat és kimonókat. 

 120evespolografika

A Schwarzkopf Professional területi képviselőknél megvásárolhatók a pólók 3140 Ft + Áfa áron, a kimonók 5900 Ft + Áfa áron.