Milos Miskovic fodrászmester, a Schwarzkopf Professional világmárka szerb származású BlondMe nagykövetének a 2014-es Trendfesztiválon bemutatott Obsession show-ja a mai napig beszédtéma a fodrászok körében. Kíváncsiak voltunk, mivel készül az idei Trendfesztiválra. A show-ról és annak inspirációjáról kérdeztük.

Milos Miskovic Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2014 2

A divat, a trend és az elegancia az, ami állandóan látható a munkámban. Magas eleganciát képviselek a szakmámban, mint ahogyan az életemben is. Ez lesz az üzenete legújabb showm-nak is.

Mi inspirálja bemutatódat?

2016-ban a 60-as, 70-es évek retró hangulata tér vissza a divatba. A divatban ezúttal nagyon fontos a vonalak szerepe, a miniszoknyák és miniruhák mellett a bő nadrágok megjelenése. A hajak volumenesek, mind megemeltek. Olyan elegáns stílus teremtődik meg, mely látható az utcán, megjelenik a partikon és a munkában is. A legfőbb pedig a személyre szabottság.

Teljesen új Milos mutatkozik majd be. Nagyon szeretem a divatot és a zenét kombinálni, mely mindig követi egymást. Ehhez társulnak majd a különleges hajak.

Bekukkanthatunk egy kicsit a kulisszák mögé?

Kizárt. (nevet) Ez megint nagy meglepetés lesz – MMHair módra. Az egész Trendfesztivál a szépségnek, a divatnak és különleges hajviseletnek az ünnepe. Így az én bemutatóm is, amiben vegyesen: női és férfi frizurák is megjelennek. Nem mindennapi show-ra készülhetnek a nézők. Az egészet ráadásul összekombináljuk egy világhírű klippel, ami sokak számára lesz ismerős.

Mit szeretnél elérni a show-val? Milyen hatást szeretnél kiváltani a nézőkből?

Olyan jelenetet fognak látni, melynek igazi üzenete van: a szépség és divat káprázata. Olyat látnak majd, amiről megint évekig fognak beszélni. Akárcsak az Obsession-ről.

Egy-egy bemutatódhoz honnan meríted az ötleteket?

Tudod, én mindig nyitott szemmel járok, „fotózom” a látottakat és elraktározok minden szépséget, fogékony vagyok az újra. Soha nem tudom, mit mikor fogok újra használni. Nem bírom nem észrevenni a szépet. Egy jó fodrásznak a szépség energiát ad, amit átél, majd munkáiban kifejezésre juttat. Persze a legnagyobb magazinokat is olvasom és figyelemmel követem; a szerbiai Elle, a GQ, a British Vogue a kedvenceim, ezenkívül Alexander McQueen, Galliano, Valentino, Dior ès Chanel munkái is inspirálnak. Az aktuális trend adja nekünk az irányt a frizurák tekintetében, de mi alkalmazzuk ezt a modellekre.

Mit szeretsz az ilyen jellegű bemutatókban?

Az alkotói folyamat csodálatos, ahogyan minden összeáll. Ezt a show-t a nagyközönségnek és magamnak is csinálom. Emellett szeretném, hogy a show szereplői és az összes alkotó is élvezze a közös munkát. Mert ez hatalmas munka. Mindig látszik a végeredményen, hogy ki mennyire dolgozik benne. Szerintem nem szabad spórolni az energiával: szárnyalni kell, a maximumot nyújtani. El kell engedni a fantáziát. Rengeteg kolléga nem is tudja elképzelni, hány hajpróba, mozgás próba, style próba van, míg minden sikeresen összeáll, de mindez megéri.

Két évvel ezelőtt adtam magamnak és a csapatnak egy hatalmas feladatot: az Obsession-t. Most sem lesz ez másként.

Milos Miskovic Schwarzkopf Professional Trendfesztival 2014.1

Kíváncsi vagy az MMHair bemutatójára? Gyere el 2016. március 5-én a Trendfesztivál 2016-ra és nézd meg élőben! Jegyet a Schwarzkopf Professional területi képviselőinél tudsz rendelni. Elérhetőségükért kattints ide!