Oravecz Mihály munkásságának legkiemeltebb eleme a geometria. A Trendfesztivál 2016 rendezvényen bemutatott show-jában igazi kettősséggel készült: a plasztikus frizurák mellett azokat térben is kiemelte. Vele beszélgettünk.

 Oravecz Mihaly Trendfesztival 2016

„A Trendfesztivál 2016 alap koncepciójában a haj textúráit jelenítettük meg: az Oravecz ART show-ban a sima felületé volt a főszerep. Kiemelten az OSiS+ új hajsimításért felelős termékeivel, a Blow&Go hajszárítást könnyítő spray-vel és a Tame Wild hajsimító krémmel dolgoztunk.

A show-m frizuráinak tekintetében a geometria volt az alapkiindulás, ennek érdekében az első részben komolyabb hangulatú, letisztultabb, plasztikusabb fésülésekkel készültünk. A második blokkban pedig ezen alapokon, ám térben kiemelve, mindezt hanyag ellentmondással kezelve jelenítettük meg a mai hordható divatot, ami elég markáns az utcai viseletben is.

Természetesen ezt a kettősséget kértem minden szakembertől is, aki a bemutatómon dolgozott: a divattervező, a sminkes és a koreográfus is ráerősített ezekre a vonalakra saját szakterületén. Legfőbb mondanivalóm a kontraszt megjelenítése volt és annak bemutatása, hogy mindez egy tőről fakad és ez nem más, mint a geometria.

Nagyon elégedett vagyok a bemutatón dolgozó szakemberekkel, modellekkel nagyon köszönöm nekik, jó kis csapatmunka volt. Szépet alkottunk!”

Tetszett az OraveczART bemutatója és a beszámoló? Köszönjük, ha nyomsz egy Like-ot! :)