Shaping Futures- Magyarország

A Schwarzkopf Professional, Magyarország egyik vezető professzionális fodrászati márkája nagyon fontosnak tartja a fejlődést és a segítségnyújtást, ennek érdekében indult el a „Shaping Futures” program is. A program nemzetközi szinten már nagy sikereket ért el, itt az idő, hogy ezúttal a Magyarországon élő hátrányos helyzetű fiataloknak is segítsünk professzionális fodrászati képzéssel, amely a sikeres munkaerőpiaci elhelyezkedésükben nyújt kiemelkedő, személyre szabott, térítésmentes és egyedülálló szakmai támogatást . A jó ügyet támogatva a kezdeményezéshez a több mint tíz éves múlttal rendelkező, közhasznú „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány is csatlakozott.

A Shaping Futures célja a fodrászszakma iránt elkötelezett hátrányos helyzetű diákok felkarolása, képzési lehetőségeik bővítése térítésmentes professzionális továbbképzések biztosításával, amelynek keretében a munkavégzéshez szükséges fodrászeszközöket is biztosítjuk. A program a fodrászképzésben tanuló azon hátrányos helyzetű diákoknak szól, akik szenvedélyesen rajonganak a fodrászat iránt, de az álmuk megvalósításához egy kezdeti támogatásra van szükségük. A Schwarzkopf Professional, mint a szakmai fejlődés elkötelezettje vállalja és biztosítja a programba kerülő hátrányos helyzetű fiatalok számára, hogy a féléves képzési programban magas szinten oktatja a kiválasztott tanulókat, s egy kezdő eszközcsomagot is biztosít számukra, majd álláslehetőséget is nyújt a Schwarzkopf Professional partnereinél.


A pályázatra jelentkező fiatalok egy előzetes felvételi vizsgán vesznek részt, ahol az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány munkatársai, illetve a Schwarzkopf Professional oktató fodrászai közösen felmérik a diákok elkötelezettségét. Ezt követően, 2019. áprilisban kezdődik a 24 napos intenzív továbbképzés, majd a fiatalok már tanúsítvánnyal a kezükben, professzionális szakmai tudással és egy kezdőcsomaggal felvértezve álláslehetőséget kapnak a Schwarzkopf Professional partner szalonjaiban. A program elsődleges célja a felnövekvő fiatal fodrászgeneráció segítése – a hátrányos helyzetű diákok számára egy személyre szabott kiugrási lehetőség biztosítása.

„Együtt, szenvedéllyel a szakmai jövőjéért.”

A program mérföldkövei

2019. április 22. - JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2019. április 27. - FELVÉTELI VIZSGA NAPJA

2019. június 8. - ELSŐ KÉPZÉSI NAP (MEGNYITÓ)

2019. július 7. - UTOLSÓ KÉPZÉSI NAP (TANÚSÍTVÁNYOK ÁTADÁSA)

2019. júliustól után-követés, munkába-helyezés